Безжичен (сензор) датчик дим (пушек) за GSM / WiFi алармени системи 433mHz

Безжичен (сензор) датчик дим (пушек) за GSM / WiFi алармени системи 433mHz

Производител:Tuya Smart Life
Код на продукта:smoke-senzor
Наличност:В наличност
Цена: 28,00лв

За поръчка или запитване се свържете с нас на - 0876983808

Дим сензор, дим алармен, пожароизвестителен датчика е предназначен да алармира при наличието на дим или пожар в съответното помещение където е поставен.

Датчика е снабден със звукова сигнализация, същевременно безжично да бъде обучен и да работи към алармени системи използващи радио честота 433mHZ. Лекият и компактен размер на датчика, както и това, че се захранва с 9v батерия го правят изключително лесен и удобен за монтиранте на всякави по вид тавански повърхности. Снабден с пластмасова стойка, която еднократно се закрепва на тавана, датчика се монтира-демонтира с лекота по принципа на „винта“. Сензора с снабден със светодиод, който индикира при нужда за смяна на батерията или при задействието му.

Test бутон за изпробването на датчика, както и синхронизирането на сигнала към алармена система.

► Принцип на действие.

Фотоелектричния детекотор или дим сензора разпознава дима чрез няколко инфрачервени диода вградени в него. Принципът на откриване са частиците в дима, които отразят инфрачервената светлина. Инфрачервените диоди се намират в специална камера в датчика. Камерата не се влия от външната светлина, но се  активира от дима, който навлиза в нея.  Дори и в случаите когато няма дим, диодът получава слаба инфрачервена сетлина, но недостатъчна да активира датчика. Когато димът започне да навлиза в камерата, доидът получава все повече и повече инфрачервена светлина и когато димът достигне опрелена плътност, детекторър се задейства и започва да издава силен алармиращ сигнал и да предава радио честота към алармената система (ако свързан към такава). Детекторът има специална конструкция така, че да не се смущава от външна светлина, прах, стайна температура.

Внимение! – при синхронизирането на датчика към алармената система, задължително трябва да настроите зоната на алармата да е в режим 24 активна.

► Детекторът е подходящ за:  къщи, магазини, хотели, рестранти, офис сгради, училища, банки, библиотека, складове.

Спецификация:

  • Захранване – 9v батерия;
  • Безжични честоти – 433mHz;
  • Консумация в покой – 10uA;
  • Консумация при задействие – 40mA;
  • Алармиращ сигнал (зумер) – 75dBI;
  • Дистанция на радиопредаване  – от 100 до 150м открит терен;

 

Комплект: Датчик, инструкции, крепежни елементи, кутия;

 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър