GSM / Wi-Fi домашна алармена система с известяване на телефон

GSM / Wi-Fi домашна алармена система с известяване на телефон

Производител:Tuya Smart Life
Код на продукта:Staniot501
Наличност:В наличност
Цена: 219,00лв

Представяме ви един нов модел алармена система за охрана на жилище, офис, складово помещение, вила, магазин и други.

Алармата работи с едно от най-добрите приложения за интернет на нещата (IOT) Tuya и Smartlife. Системата може да се използва за работа както с интернет връзка през Wi-Fi така и със SIM карта, или и двете заедно. При свързване през Wi-Fi, може да бъде контролирана изцяло през приложението за телефон, също така ще известява на него при наличието на аларма. При използването на сим карта, тя ще извести с телефонно обаждане на номерата, които са въведени в нея и/или чрез SMS съобщение. Алармения панел работи изцяло с безжични датчици, дистанционни, аксесоари. Това ще спести окабеляване, пробиване и тн. Диапазона на работа между датчиците и алармения панел е 50 метра, като понякога това зависи и от типа постройка където са поставени. Захранването на панела се осъществява с адаптер 5v, а датчиците с батерии. Смяната на батериите се извършва веднъж годишно.

Стандартния алармен комплект е оборудван със: стойка за захващане, датчик за движение PIR, магнитен датчик (мук) за врата или прозорец, 2 бр дистанционни, захранване 5V адаптер, външен звънец, кабелна сирена. Към комплекта могат да бъдат добавени до 200 броя безжични аксесоара. Съвместима с всички сензори, датчици и аксесоари работещи на безжична честота 433mhz: PIR - сензор за движение, MUK - сензор магнит за врата или прозорец, детектори за дим, газови детектори, аварийни бутони, дистанционни, безжични сирени и други аксесоари. Разгледайте ги ТУК

Какво повече може да предложи модела 501 спрямо другите алармени система?

Компактен размер с изчистен дизайн. 501 модела е с уникалните размери за алармена система от 120х98мм и дебелина само 12 мм,  4.3 инчов IPS капацитивен сензорен екран, от закалено стъкло. Вграден високопроизводителен интелигентен микропроцесор с ниска консумация. Със своят 600 mhz процесор, тя е  6 пъти по-бърза, спрямо другите модели. Поддръжка на OTA обновяване на софтуера при свързване към интернет. Вградената батерия от 1200mAh, ще поддържа алармата в режим на готовност до 6 часа при спиране на електрозахранването. Ding-Dong функция. Това е допълнителна настройка на MUK магнитния или PIR датчик, с която при влизане в обекта, от алармата се чува кратък звуков сигнал. Функцията може да бъде включена/изключена от настройките на съответния датчик. Предимно може да се използва за входна врата в дома, офиса, магазина. Добавяне на безжичен звънец, който може да бъде поставен от външната страна на вратата. При натискането му се чува звуков сигнал от алармения панел.

Обратна връзка между датчиците и алармения панел така, че при изтощаване на някоя от батериите им,  да бъде известено на мобилното приложение. 

Функция отворена врата/прозорец - ако е забравена отворена врата или прозорец с поставен магнитен датчик и при активиране в режим на охрана, алармата ще ви уведоми с известие през приложението. Може да бъде игнорирано и алармата ще остане в режим охрана или да бъде затворен съответния сензор.

 

Функции на алармения панел:

 • Свързаност към Wi-Fi рутер и работа през безплатно приложение Tuya или Smartlife;
 • Набиране и/или изпращане на SMS известяване на до 6 броя телефонни номера при условие, че е поставена SIM карта. При активиране на опция SMS известяване и при наличието на аларма, панела ще изпрати SMS с информация коя точно зона (датчик) се е задействала.  
  • При задействие на алармата, първо ще изпрати смс (ако е активирано) до първия телефонен номер, след това ще направи телефонно обаждане до него. При три неуспешни опита за свързване, ще прехвърли към втори, трети, четвърти и така докато някой от телефонните номера приеме разговора.
  • При приемане на разговора от алармата, може да се говори от телефона и да се чува от вградения говорител в алармения панел
 • През панела може да се набират и тел. номера, така че да се използва като обикновен телефон.
 • Настройка за изчакване. Входно и изходно време при активиране или деактивиране на алармената система. (0-180 сек).
 • Настройка времетраене на звуковата сигнализация от сирената (0-1800 сек.)
 • Активиране/деактивиране както и заключване/отключване с оперативен код към алармения панел. Опция за задаване на до 3 различни оперативни кода и един за настройка на панела.
 • Прикрит код! При въвеждането на оригиналния код за деактивиране на алармата може да се дописват допълнителни цифри. Пример. Ако кода за деактивиране на алармата е 9559 може да се изпише 23955921 или 29559369. Алармата ще разпознае цифрите на оригиналния код и ще се деактивира. Важното е да бъдат в правилен ред.
 • Вкл/изкл на звуковите аларми.  (аларма от панела, аларма от сирената, звуков сигнал при активиране/деактивиране, отброяващ звуков сигнал при активиране/деактивиране)
 • Регулиране силата на сигналните бутони и звънеца (0-10).
 • Регулиране времето на автоматично изключване на дисплея (10-180 сек) 0 постоянно включен.
 • Регулиране на осветеността на дисплея (10-100%).
 • Езици на алармения панел: английски, немски, руски, френски, португалски, испански, италиански, полски, нидерландски.
 • Връщане на фабрични настройки на алармения панел.
 • Настройка на час и дата.
 • Опция за настройка на тиха аларма. Съвместима с PIR датчиците. При задействането на тази функция, алармения панел ще известява само през приложението или тел. обаждане. Няма да се активира звукова сигнализация от алармения панел и сирената.
 • Известие през приложението или смс при изключено захранване. Обратно известие при възстановено захранване.

Други функции:

 • Дневник на алармата – дава информация за записи на аларма включително датчик, разположение, дата и час.
 • Дневник на активиране/деактивиране – дава информация за пускане или спиране на алармата в режим включително дата и час.
 • Създаване на “домашна зона“ HOME, при която ще бъдат активни само определени датчици, а други не.  
 • През приложението, могат да бъдат задавани наименования на всеки датчик според местоположението където е поставен. Също така могат да бъдат променяни всички основни настройки без да е нужно да сте до алармения панел.
 • Sim карта – алармената система работи с микро сим карта с телефония (набиране на номер). Може да се използва както предплатена така и на абонамент.
 • Опция за споделяне на управлението посредством приложението към други потребители.
 • SMS контрол от телефона към алармения панел. Чрез кратко SMS съобщение от телефона към алармата да бъде активирана, деактивирана или поставена в режим HOME. Алармата ще върне обратно SMS известие за приета команда.
 • Алармения панел е снабден с тампер бутон от задната страна. При поставяне на стойката към него ще натисне бутона така, че да бъде в режим на готовност. Ако панела бъде премахнат от нея, ще се активира автоматично тампер алармата.
 • Свързаност към Wi-Fi рутер 2,4 gHz, b/g/n.
 • Създаване на автоматизация за работа между алармената система и други устройства използващи приложението Tuya и Smartlife.

 

Датчици, дистанционни, звънец, сирена.

 • Датчик за движение PIR:

Препоръчителна височина за монтаж е 2-2,20 метра. Ъгъл на засичане на обект 110 градуса. Поставя се на ъгъл или равни места, без пряка слънчева светлина към него или затопляне от електроуред. Захранването се извършва от 3 броя батерии модел АА. Наличен бутон за включване/изключване както и бутон за синхронизация към алармения панел. Датчика е предназначен за използване в закрити помещения. Не се препоръчва монтирането в зони с домашни любимци. Ако имате такива се свържете с нас и ще бъде подменен с такъв, който не засича до 15кг. Лед индикация отговаря при всяко засичане на движещ се обект. Монтаж посредством стойка и дюбели.

 • Датчик магнитен MUK:

Датчика се състои от две части: сензор и магнит. При разделяне на двете части на разстояние повече от 6мм датчика дава аларма към панела. Приложение: Врати, прозорци, сейфове, бюра, чекмеджета и всякакви други места имащи възможността да се отворят. Датчика може да бъде програмиран така, че в какъвто и режим да е охранителната система, той да е винаги активен и да дава аларма. Захранване – батерия модел CR2032. Монтаж посредством двойно лепяща лента.

 • Дистанционно:

Обхват 40-60 метра от алармения панел в зависимост от околната среда и сградата където е монтиран алармения панел. 4 бутона: Включване, изключване на охрана, Home режим, паник бутон. Захранване батерия CR2032.

 • Звънец:

Приложението му е да бъде поставен на входна врата. При натискане на бутона, от алармения панел се чува звуков сигнал на звънец. Удобен за монтаж посредством двойно лепяща лента. Захранване – батерия 23А 12v.

 

Комплект: 1 бр алармен панел и стойка за стена, 1 бр магнитен датчик MUK, 1 бр датчик за движение PIR, 2 бр дистанционни (всички аксесоари са с включени батерии и крепежни елементи), кабелна сирена 110dBi,  звънец, захранващ адаптер 5v в комплект с USB кабел.

Предлагаме възможност за конфигуриране на желания от вас комплект като за ваше улеснение ние ще обучим допълнителните датчици, аксесоари и устройства към алармената система. Могат да бъдат подменяни датчици от стандартния комплект с други по ваше желание.

♦Разгледайте всички наши оферти за алармени системи и датчици към тях

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър